Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Spielberg cuki, de most félreteszi

Szerző: Gábor János, – 2011-05-19 11:29:34

Az évek előrehaladtával egyre szkeptikusabban fogadtam mindent, ami Steven Spiebergtől érkezett, mert a valaha tündöklő direktor indokolatlanul cuki filmeket gyártott - tegyük hozzá, ennek ellenére: brutális kasszasikerek lettek. Korunk egyik kétségtelenül legtehetségesebb rendezője az utolsó (ugye, utolsó?) Indiana Jones-mozival adta meg a kegyelemdöfést nekem és a pályafutásának. Mert hogy vacak. Mégis a legsikeresebb darabja lett a szériának. Amikor ezután meghallottam, hogy a következő mozija egy egész estés rajzfilm lesz, máris láttam magam előtt a rózsaszínben, rikító kékben úszó cuki állatkákat, hosszú fekete szempillákkal, amiket lágyan lengedező szél rebegtet hosszú lassított felvételeken, miközben sütiről, meg az élet szépségéről kornyikálnak...



Nos, rohadtul mellélőttem... Spielberg mozijában, a Tintin kalandjaiban a legfrissebb előzetes alapján az összes cukiság az a klisé, hogy a főhős egy kisfiú, kutyával. Minden más elég tökösnek, izgalmasnak, és nagyon látványosnak tűnik:



A film sajátos, vagány ízét talán pont annak a másik, "teljesen ismeretlen" névnek köszönhetjük ott a videóban... Peter Jackson producerként bábáskodott a mozi fölött. Pont az ő, Gyűrűk ura-filmeken kifejlesztett  (motion capture) technológiáját  használták a filmben (ráadásul a Gollamot alakító Andy Serkis-szel is).


Az ászok (balról jobbra): Jamie Bell, Andy Serkis, Peter Jackson, Steven Spielberg

Egyszerűen lenyűgöző a végeredmény: a kizárólag számítógépes grafikával kreált tájak, tárgyak, és igen: az arcok. Az a kölyök ott a kis videó végén... Olyan, mintha tényleg élne. A Tintinnek eddig bravó! Bemutató november 3-án, 3D-ben!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó