Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Senki se gondolta volna: Affleck mindent visz

Szerző: Gábor János, – 2010-09-21 14:08:53

Korábban már az origo Filmklubbal közösen lelkesedtünk Ben Affleck, a Hideg nyomon utáni legújabb rendezéséért, mert a 2007-es brutális krimije kiverte ugyan a biztosítékot a maga hűvös kegyetlenségével, fájó realizmusával, de kétségtelenül az egyik legjobb nyomozósdi, amit az új évezredben Hollywoodban készítettek. Na, valami ilyesmit várunk a Tolvajok városától (The Town) is, amiben nem akármilyen szereplőgárdát szedett össze. Elég csak a Bombák Földjénnel (The Hurt Locker) csúcsra jutó Jeremy Rennerre, vagy a bűnösen izgató, és finom játékával lehengerlő Blake Livelyra gondolni. Őket rendezi még maga mellett - és nagyon-nagyon összepasszolni látszanak:


A film aligha okoz csalódást a gyártó stúdiónak, mert a Warner szakértői "csupán" 15-20 millió dollár közé várták a 37 millióból készült film premier-hétvégére eső bevételét, ám ehhez képest közel 24 milliót termelt, csak Amerikában. A külföldi forgalmazás egyelőre szegényes, mi is egy hónapot várhatunk rá (hazai bemutató: október 21.).



Úgy tűnik, hogy Affleck akkor van igazán formában, ha maga írja (Peter Craig és a Hideg nyomont is jegyző Aaron Stockard társzerzője) és rendezi is a a filmet. De "saját kamerája" elé most állt először - úgy tűnik jól tette.

Gábor János (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó