Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Segített Szalayéknak a Qualisport kamionos triója

Szerző: Rumi László, – 2011-07-14 15:20:11

A magyar egységek összefogásától volt hangos a Silk Way Rally szervizparkja Asztrahánban a viadal negyedik, 400 kilométer hosszúságú hurok-szelektív szakasza után: a Qualisport triója, Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő 120 kilométerrel a menet vége előtt megállt a Scania versenykamionnal és segített az Opel Dakar Team műszaki gondokkal bajlódó párosának, Szalay Balázsnak és Bunkóczi Lászlónak.
Szalayék Opel Antarájában leállt a motor a rendkívüli hőségben, a dunaszentbenedeki kamionos egység azonban segítséget nyújtott: kihúzták a lerobbant autót fogságából, igaz, a puha homokon, a többszöri vontatási kísérlet miatt meghibásodott a Scania kuplungja is. A magyar kamionosok a hátralevő távot így teljesítették, s mivel korábban a levegőrendszer kisebb hibája miatt is álltak néhány percet, végül 8 óra 12 perc 56 másodperces idővel a 17. helyen zárták a napot a 35 indulóval elrajtolt, de már csak 24 egységet jegyző monstrum-kategóriában.

Összesítésben a Kovács-Czeglédi-Tóth triónak így is sikerült előrelépnie egy helyet és jelenleg 28 óra 12 perc 28 másodperces idővel a 15. helyen állomásoznak. A napi szakaszt a kamiosok között meglepetésre a cseh Ales Loprais nyerte a Tatrával, maga mögé utasítva három gyári Kamazt, az összetettben élen álló Firdaus Kabirovot, Andrey Kaginovot, valamint Ayrat Mardeevet.

„Ma újra nehéz napunk volt, minden összejött, ami csak összejöhetett. Már az elején meg kellett állnunk, mert gond volt a fojtószeleppel, de szerencsére ezt hamar megoldottuk. Később megálltunk segíteni Balázséknak, amikor láttuk, hogy gondjuk van. Vontattuk az Opelt, de a puha homokon mi is kezdtünk megsüllyedni, így a manőver közben gondok adódtak a kuplunggal. A hátralevő 120 kilométert így teljesítettük, a szakasz vége különösen nehéz volt, az utolsó 70 kilométeren csak nagyon lassan tudtunk haladni. Czeglédi Péter minden dicséretet megérdemel, mesterien navigált és többen is bennünket követtek” – nyilatkozta a Qualisport pilótája, Kovács Miklós.
Forrás: www.qualisport.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó