Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Scream Awards: Harry Potteré a legparább jelenet!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-17 12:58:43

Kiosztották tegnap a horror-Oscarnak számító Scream Awards díjait, amelyek közül a legjobb filmnek járót nem meglepő módon a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. vitte el. Ez a mozi dominált az esten, hiszen amíg Daniel Radcliffe a legjobb színésznek járó díjat kapta, addig Ralph Fiennes Voldemortját a legjobb gonosztevő kategóriájában ismerték el.



A jéghegy csúcsa, hogy a J.K. Rowling fantasy-világából született széria utolsó darabjáé lett a Best ScreamPlay (játék a szavakkal - eredetileg: best screenplay, vagyis legjobb forgatókönyv) és a Best F/X (vagyis legjobb vizuális effektek) díja, valamint az ún. Holy Sh!t Scene of the Year (szabadfordításban és finomítva: az Év "Legelképesztőbb" Jelenete), amelyet megérdemelten ítéltek oda a Szükség Szobájában lezajlott futótüzes csatáért (fenti kép).



A legjobb horror-színésznő a már 14 évesen zavarba ejtően gyönyörű és tehetséges Chloe Grace Moretz lett a svéd Engedj be! amerikai feldolgozásának címszereplőjeként. A kislány-vámpíros darab nyerte el egyébként a legjobb horrorfim díját is. A fantasy-kategóriában hiába volt érdekelt az utolsó Potter-mozi, az elismerés érthetetlen módon az X-men: az elsőkhöz vándorolt, ám egy díj ettől a filmtől elvitathatalan: a legjobb cameo. Hugh Jackman a Xaviert és Magnetot a sunyiba elküldő Farkasként több mint emlékezetes 3 másodpercet töltött el a vásznon:



Az est másik nagy nyertese művészeti kategóriákban a Fekete Hattyú volt, hiszen amellett, hogy a Darren Aronofsky hazavitte a legjobb rendező díját, a szinésznői is arattak. Natalie Portman lett a legjobb fantasy-főszereplő, míg Mila Kunis a legjobb fantasy-mellékszereplő. A legjobb sci-fi a (tanúsíthatom) dögunalmas, Steven Spielberg és J.J. Abrams együttműködéséből kiszenvedett Super 8 lett, míg a legjobb sci-fi-színésznő Milla Jovovich A kaptár - Túlvilágért.



További érdekes díjak:
Scott Pilgrim a világ ellen - legjobb képregényfilm, legjobb bunyó
Amerika kapitány - legjobb szuperhős
Szörnyek - az Év Független filmje
Karib-tenger kalózai: Idegen vizeken - legjobb üldözéses jelenet
Piranha 3D - legemlékezetesebb csonkolás
Csúcshatás - legjobb thriller
Transformers 3. - legjobb 3D-film

Tiszteletbeli és különdíjak:
Robert Downey Jr. és Nicolas Cage - a legjobb hős és törvényen kívüli karakterek megformálásért
Darth Vader - minden idők legjobb gonosztevője

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó