Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Sanadert nem helyezték szabadlábra

Szerző: Bneu Edina, – 2011-12-12 15:48:27

Nem helyezték feltételesen szabadlábra óvadék ellenében hétfő reggel a korrupcióval vádolt volt horvát miniszterelnököt, Ivo Sanadert, akinek ügyvédjei emiatt panaszt emeltek az alkotmánybíróságnál.


A taláros testület a múlt kedden hozott döntést arról, hogy rekordösszegű, 165 millió eurónak megfelelő óvadék ellenében legkésőbb december 12-én szabadlábra kell helyezni Sanadert, csaknem hat hónapi vizsgálati fogság után. Az ügyvédek szerint a volt kormányfőt hétfő reggel hét órakor kellett volna szabadlábra helyezni, de ez mégsem történt meg.

Jadranka Slokovic ügyvéd a vádlott védőinek nevében hétfőn panaszt emelt az alkotmánybíróságnál amiatt, hogy - mint mondta - a zágrábi megyei bíróság nem tartotta tiszteletben a taláros testület döntését.

Sanader ellen háborús nyerészkedés miatt és azért folyik per, mert állítólag csaknem félmillió kuna kenőpénzt kapott az osztrák Hypo Banktól, hogy segítsen egy horvátországi kölcsönszerződés megkötésében. A volt kormányfőt ezenkívül azzal gyanúsítják, hogy 10 millió eurót kapott Hernádi Zsolttól, a Mol elnök-vezérigazgatójától, s ezért lehetővé tette, hogy a Mol irányítói jogot szerezzen az INA horvát állami olajipari cég fölött. S vizsgálat folyik ellene azzal a gyanúval is, hogy a Fimi reklámügynökségen keresztül állami vállalatoktól és minisztériumoktól pénzt juttatott a Horvát Demokratikus Közösség pártkasszájába. Sanader tagadja a vádakat.

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó