Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Rubik-játszóteret nyitottunk!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-07-13 11:32:22

Viktor mentette meg a vételkörzet becsületét

A valószínűleg legismertebb magyar találmány alkotójának születésnapján Dávid nevű hallgatónk jóvoltából nyithattunk Rubik-játszóteret, ugyanis egy teljes készlettel érkezett, benne többféle kockával, bűvős kígyóval, 3D kockával és másokkal. Ifj. Rubik Ernő munkássága méltán tiszeletre méltó, ezért hajoltunk meg előtte a stúdió megnyitásával, azok számára, akik kipróbálnák valamelyik eszközt, vagy biztosan jobbak a stábnál (ami nem túl nehéz).

Hirdetés

Hirdetés

Korán reggel el kellett ismernünk, hogy a stábból senki nem képes kirakni a Rubik kockát, legfeljebb a polcra. Erre valahogy születni kell - hangzott el, de ez így nyilván nem igaz: kellő gyakorlattal egészen elképesztő gyorsasággal lehet végezni a világ valószínűleg legismertebb logikai játékával.

Még jó, hogy Dávidtól versenykockát is kaptunk (könnyebb maga a kocka és az elemeinek mozgatása), aminek akkor vettük hasznát, amikor biztatásunkra bejelentkezett Viktor és a bátyja, Alex. Az idősebb testvér ajánlására behívtuk a stúdióba a 10 éves kisfiút, hogy megnézzük mit tud. Az nem volt kérdés, hogy nálunk sokkal többet:

 

Viktor még a rádiós szereplése terhe alatt is 1-2 percen belül fejezte be a 3X3-as kockát, ami közismerten magának a feltalálónak sem megy gyorsabban. Hurrá, vagy hurrá?! A kis tehetség még jó darabig eljátszott nálunk, hiszen Rubik Ernő a kocka és annak különböző kombinációi mellett még sok játékot adott a világnak. Van 1000X1000-es (!) kocka is - derült ki a beszélgetésünkből:

 

Fakultatív adalék: a klasszikus Rubik-kocka a világ egyik legelterjedtebb logikai játéka. A mai napig több mint 350 millió darabot értékesítettek belőle. Isten éltesse ifj. Rubikot, aki ma 71 éves!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó