Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Róma lakosai ünnepelték, hogy ismét esett az eső

Szerző: Korsós Éva, forrás:MTI – 2017-09-01 18:17:38

Száz nap szárazság után ismét esett az eső Rómában pénteken, amit az olasz főváros lakosai valóságos örömünneppel fogadtak.

A kevesebb mint egy órán át eső csapadékot régóta várták Rómában, ahol május óta tartott a szárazság. Három metrómegállót le kellett zárni az állomásokat elöntő víz miatt.

A rómaiak örömmel fogadták a hűsítő esőt, amely egy kicsit a porlepte várost is megtisztította. Azonnal kinyitották az ablakok zsalugátereit, hogy friss levegő jusson be a lakásokba. Sokan esernyő nélkül álltak ki az esőbe, hogy élvezhesséj a hőség enyhülését. .

 Az év eleje óta csak 26 nap esett az eső az olasz fővárosban, ahol nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást. Az utóbbi negyven évben Rómában az idei volt a legmelegebb augusztus, 31,1 Celsius fokos átlag hőmérséklettel. Az olasz zöldek pénteken közölt adatai szerint az olaszországi városok egy részében egész nyáron egy csepp csapadék nem esett.

 Máshol viszont - főleg Itália északi részén - a nagy szárazságot ismétlődő hirtelen és pusztító erejű viharok törték meg. A következő napokban újabb esőt várnak Rómában.

 Péntek estétől az olasz fővárosban vízkorlátozás lép életbe a víznyomás éjszakai csökkentésével.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó