Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Republikánus panasz: a párt tele van rasszistákkal

Szerző: Gábor János, – 2012-10-27 12:12:00

A republikánusok egy jelentős része csak a bőrszíne miatt akar megszabadulni Obamától - mondta a republikánus Lawrence Wilkerson (képünkön), egykori külügyi kabinetfőnök.



"A pártom sajnos azoknak az embereknek a bástyája, nem mindnek, de a legtöbbnek, akik a döntésüket a mai napig faji alapon hozzák meg"
- ezeket Lawrence Wilkerson mondta, aki a Bush-éra alatt a Colin Powell külügyminiszter kabinetfőnöke volt. "Hadd legyek őszinte - mondta nyugalmazott ezredes az Ed Sullivan Showban - a pártom tele van rasszistákkal. És a valódi oknak, ami miatt a pártom egy jelentős része ki akarja szavazni Barack Obamát a Fehér Házból, semmi köze nincs az ő személyiségéhez, főparancsnoki és elnöki képességeihez, csak ahhoz, hogy milyen a bőrszíne. És ez megvetendő."

Wilkerson ezt arra reagálva nyilatkozta, hogy John Sununu republikánus politikus a CNN-nek kijelentette, hogy a szintén republikánus Colin Powell azért támogatja Obamát, mert mindketten feketék. Wilkerson szerint Sununu kijelentése szerencsétlen nyelvbotlás volt, ugyanakkor a republikánusok egy komoly problémájára mutatott rá.

hvg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó