Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Rekord-Potter és a \"futottak még\" mozik

Szerző: Gábor János, – 2010-11-23 12:19:13

Minden idők 6. és a Potter-franchise eddigi legjobb nyitóhétvégéjét könyvelhette el a Harry Potter és a halál ereklyéi első része, mivel az Egyesült Államokban 125, világszerte összesen 330 millió dollárért vettek rá jegyet, annak ellenére, hogy hónapokig fennhangon hirdették: IMAX 3D-ben is meg lehet majd nézni. Na ebből a nagy büdös semmi lett, de úgy tűnik, az érdeklődés ettől még nem csökkent jelentősen...



Ami a többi múlt hétvégén debütáló filmet illeti, hiába voltak biztatóak és céloztak meg más célcsoportot,  aligha élik túl a Potter-nyomást. Méretes Adeva Kadavarát kapott a The Next Three Days című Russel Crowe-krimi, amely alig 8 millió zöldhasút kapart össze a világ mozijaiban. Ebből bizony méretes bukta néz ki. Kár érte.


Jelentősen megcsappant a többi, nemrég debütált film nézettsége is. Közel fele annyian látogattak el a Megaagyra, vagy a Denzel Washington nevével fémjelzett Száguldó bombára, mint múlt héten, de mondhatjuk: még így is szépen tartják magukat egy Potter-filmmel szemben, amelyet mintegy 9400 (!) mozivászonra lőttek fel a hétvégén, csak Amerikában! Ebből az erős nyitásból bő 1 milliárd dolláros bevétel néz ki Harry Potternek, és isten irgalmazzon a Warner-nek, meg David Yates rendezőnek, ha ebből sem futja majd legalább a jövő nyáron debütáló utolsó mozi 3D-re konvertálására.


Magyar premier: november 25.

Gábor János (Korona FM100)

Kapcsolódó cikk: Neten az új Potter-film
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó