Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Rákos barátjáról készített filmet a stand-upos

Szerző: Gábor János, – 2011-09-30 12:00:51

Jól meglepte a Hitfix újságíróját korunk egyik legfelkapottabb komikusa, Seth Rogen, amikor egy interjú során megtudta: új mozija nem hogy megtörtént eseményeken alapul, hanem meg is történt, ráadásul vele! A stand-up humoristából lett filmsztár őrültebbnél őrültebb vígjátékok között meg-megvillant néhány nagyon értékes filmdarabot - köztük például a jobb sorsra érdemes "Ki nevet a végén?" címűt, amely a kasszáknál kudarc lett, pedig igazán kiváló darab, a maga keserédes vicceivel és drámaiságával (pont csak Eric Bana és Leslie Mann teljesen felesleges szereplését kellett volna egy az egyben kinyesni, és még úgy is maradt volna 90 percnyi, nagyon értékes történet). Azért hoztam fel pont ezt a mozit, mert sztorijában rokon Seth új, 50/50 c. filmjével.



A 50/50 sztoriját Will Reiser, Rogen régi barátja írta - saját magáról. A pasasnál 27 évesen diagnosztizáltak rákot, és azt a bizarrul vicces, egyben könnyekig megható utat vetette papírra, ahogy próbál a betegséggel küzdeni, a barátok segítségével, akik igyekeznek a lehető legszebbé varázsolni a napjait. A barátok egyik Seth Rogen. Gyakorlatilag saját magát alakítja. A főszerepben egy kellemes meglepetés, az Eredet faarc-szerepe után végre árnyaltabb karakterrel: Joseph Gordon-Levitt, a producer pedig Evan Goldberg, aki szintén a szerző barátja...



Ezek után nem 50-50% esélye van rá a filmnek, hogy megnézzem. Ha a sok nyári rágógumi után valami értelmesre és szórakoztatóra vágysz és nem bánod, ha egy film szíved-lelked is megdolgozza, sőt, akár könnyekig meghat, miközben képes megmosolyogtatni, akkor ez a Te filmed. További fontos érvek: az Oscar-jelölt Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard és Anjelica Huston. IMDb-átlag 8,1 (!), magyar premier: december 1.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó