Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Prince emléke előtt tisztelegnek egy új lila árnyalattal

Szerző: Korsós Éva, forrás:MTI – 2017-08-16 05:55:24

Prince emléke előtt tiszteleg egy új lila árnyalattal a néhai zenész hagyatékának kezelői és a neves Pantone Intézet, amelynek egyik fő tevékenysége, hogy meghatározza az új szezonok trendszíneit.

Az új színárnyalat a Love Symbol #2 nevet kapta, amely egyszerre utal arra a szimbólumra, amelyet Prince egy ideig fellépő névként használt, valamint arra a lila színű Yamaha zongorára, amelyet külön neki készítettek - írta a The Guardian című brit napilap internetes kiadása.

Karrierje során Prince neve összefonódott a lila színnel, egyebek között a világsztárságát bebetonozó 1984-es Purple Rain album, valamint az azonos című film révén.

"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk a Love Symbol #2, a Prince emlékének szentelt lila árnyalat megalkotásában" - húzta alá közleményében Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

 Pályafutásának négy évtizede alatt Prince több mint 100 millió albumot adott el világszerte, számos dala landolt a slágerlisták élén. 1977-ben kötött szerződést a Warner Bros kiadóval, amellyel pályafutásának legsikeresebb albumait, köztük a Purple Raint és a Sign o'the Timest adta ki.

 1993-ban azonban az együttműködésük megszakadt, Prince ekkor változtatta meg a fellépő nevét egy szimbólumra, és csak 2000-től kezdte magát ismét Prince-nek nevezni.

A legendás zenészt 2016 áprilisában Paisley Park-i otthonának liftjében találták holtan. Az 57 éves popsztár a fentanil, egy igen erős szintetikus fájdalomcsillapító véletlen túladagolásában vesztette életét a halottkémi jelentés szerint.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó