Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Piros betűs ünnep a mai - a szeszcsempészeknek

Szerző: Gábor János, – 2014-01-16 12:15:00

A KORONAcaféban, a Napi jubileum rovatban a szesztilalom bevezetésének évfordulója lett a kedvencünk; és nem csak azért, mert mind hallottunk Al Caponéról (akit végül adócsalásért ültettek le), vagy mert kiderült, hogy ez is magyar találmány (nálunk egy évvel hamarabb már elrendelték).

A 1919-es év Tanácsköztársaságában márciustól augusztusig volt érvényben szesztilalom, míg az USÁ-ban 1920-'33-ig. Ebből azt szűrtük le, hogy hazánkfiai sokkal kreatívabbak ha el kell dugni a piát, mint a tengerentúl társadalma. Nálunk ezért veszthette értelmét hamarabb a tiltás... Bajnokságot hirdettünk: kié a legjobb, kamaszkori, piaeltűntető sztori. A nyertes a főtörzsőrmestere előtt minden lapját kiterítő Imre lett: a kaszárnyába érkező névnapi csomagjába jutott egy palack jóféle meggy is...

Ha már szeszkazánság, eszünkbe ötlött egy legendás ital, a kumisz is. Egy másik téma kapcsán ma beszéltünk tejtermelővel, ám ő nevetve elhárította, hogy többet mondjon a nyereg alatt érlelt különlegességről, leginkább azért, mert teheneket tart, a kumisz meg ugye kancatejből készül. István felhívott minket és elárulta: kínai utazási során megkóstoltatták vele az agyonerjesztett tejet. Hát, cudar ital, na!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó