Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Pihenőnap után a technika ördöge sokkolta a Qualisportot

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-01-09 14:21:08

A versenyzők számára a lazításról, a szervizcsapatok számára viszont a korábbinál is keményebb munkáról szólnak a maratoni tereprali-futamok pihenőnapjai. Így van ez a Qualisport Racing legénységével is a nyugat-szaharai Dakhlában, ahol szombaton a 2017-es Africa Race szünnapját töltötték.

Hirdetés

Hirdetés

Noha a Scania Qualisport Torpedo hibátlanul működött a kéthetes derbi első felében bonyolított marokkói szakaszokon, Ács László fedélzeti szerelő vezetésével a Qualisport-szerelőgárda alaposan átvizsgálta a sárga monstrumot. Mindeközben Kovács Miklós, a csapat pilótája folytatta a hagyományokat: egyrészt csobbant egyet az Atlanti-óceánban, másrészt pedig az Opel Dakar Team pilótájával, Szalay Balázzsal együtt elkészítették csapataik számára az ebédet. Eztán az Africa Race Mauritániába érkezett, ahol következik a viadal hatodik szelektív szakasza. Az összecsapás összesen 12 mért szakaszból áll, a befutó január 14-én lesz a szenegáli főváros, Dakar közelében, a Rózsaszín tó partján.

Sokkolta a technika ördöge a Qualisport Racing kamionos formációját a 2017-es Africa Eco Race hatodik versenynapján: az első mauritániai szakasz mindössze 8 kilométeren át tartott a Scania-triónak, a Torpedóban ugyanis váratlanul megadta magát a pihenőnapon beszerelt turbófeltöltő.

Kovács Miklós és gárdája emiatt félbeszakította a hatodik szakaszt.  „Nagyon csalódott vagyok a történtek miatt, de nincs mit tenni, ez van” – nyilatkozta az Africa Eco Race kamionos kategóriáját 2010-ben egyszer már megnyerő pilóta, Kovács Miklós. „Dakhlában, a pihenőnapon a Torpedo minden porcikáját átvizsgáltuk, és úgy döntöttünk, hogy a biztonság kedvéért kicseréljük a turbót. Sajnos ez az egység adta meg a magát, mindenféle előjel nélkül. Mivel közel voltunk a starthoz, ki tudtunk evickélni az aszfaltút mellé. A szervizcsapat hamar megérkezett és visszaszereltük az előző turbót. A táborba roppant későn értünk be, de a jelek szerint a kamion rendben van és folytatni tudjuk a versenyt. – mondta a Qualisport versenyzője.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó