Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Petőfi és a gyilkos robotok - a képregényes Reggeli Gyorsban!

Szerző: Gábor János, – 2013-02-20 12:01:18

Mint kiderült, 69 éve jelent meg először a Batman és Robin képregény... Ja, nem, kb. 74 éve - javított ki minket egyik szakértőnk, a képregénygyűjtő Bayer Antal. Úgy döntöttünk, hogy ez alkalomból - most akkor akár helytálló, akár nem - felidézzük saját és hallgatóink képregényes emlékeit, és megnézzük mekkora kultusza van ennek itthon. Kiderült: még Képregénykedvelők Klubja is van, amelynek mai budapesti előadása kapásból beszédes címet kapott: János vitéz, a mindenre képes. Erről jól kifaggattuk az egyik előadót, Kiss Ferencet (KATT az első médialejátszóra, a cikk alatt!), akinek 17 órakor kezdődő előadását online is követhetjük majd, a helyszínül szolgáló Petőfi Irodalmi Múzeum oldalán!



A János vitéz képregényes formában több mint izgalmas, de cím alapján a közelében sincs a Petőfi Sándor és a gyilkos robotoknak, pedig ilyen is van!
Ez sokkal inkább paródia, mint kalandos képregény - jellemezte Bayer Antal (második lejátszó, alább!). A lelkes képregénygyűjtő Ferivel ellentétben sokkal inkább van otthon a képes füzetecskék amerikai kultuszában, ezért a fenti magyar szerzeményen túl elmesélte, hogy Hollywood hogyan állította saját szolgálatába a szuperhősöket és Comic-Cont - dollármilliárdokat kaszálva ezzel. De mindenek előtt tisztába rakta a Batman és Robin-évfordulónkat...

Dávid Attila egyik munkája:


A fővárosi gyűjtők mellett megvendégeltünk egy kalocsai képregényszerkesztőt is. A sokoldalú Dávid Attila újságírással, versekkel és novellákkal foglalkozik még a vicces, néhány kockás képregényeken túl, de a mai aktualitás kapcsán inkább ajánlhatom a weboldalát. Elmés kis történetek ezek, ahhoz képest, hogy néhány képkockán is el lehet mesélni őket.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó