Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Pártok és támogatottságuk - grafikonnal!

Szerző: Gábor János, – 2010-03-11 07:27:02

A Nézőpont Intézet március 5-7. között végzett felmérése szerint nem változott jelentősen a három legnépszerűbb párt támogatottsága az előző héthez képest; az aktív szavazók 49 százaléka a Fideszre, 12 százaléka az MSZP-re, 9 százaléka pedig a Jobbikra szavazna. A Heti Válasz számára hetente készülő kutatás készítői hangsúlyozzák: az MDF jelöltjei talán már akkor sem kerülhetnek be az Országgyűlésbe, ha a párt az ország minden területén tudna listát állítani. Az intézet munkatársai szerint az MDF-fel csak az aktív szavazók 2 százaléka szimpatizál, és "már a potenciális szavazók körében sem éri el a bejutási küszöböt".



A Nézőpont Intézet az LMP helyzetét nehéznek látja, szerintük ugyanis a párt - az el nem kötelezett szavazók válaszai alapján - akár 9 százalékot is elérhetne a választásokon, azonban "karakternélkülisége és politikusainak ismeretlensége" miatt nem tud kitörni a "küszöb alatt tanyázó" kispártok közül.

A felmérés készítői kiemelik: a választásokon való részvételüket biztosra ígérők 26 százaléka nem tudja, vagy nem mondta meg, melyik pártot támogatná.

A március eleji felmérést megelőző hat hétben a Fidesz támogatottsága jelentősen, 42-51 százalék közötti mértékben ingadozott, míg a kormánypárt támogatottsága 10-12 százalék között, a Jobbiké pedig 7-9 százalék között alakult az aktív szavazók körében.

A Fidesz és az MSZP közötti különbség február végén ugrott 38 százalékra a hónap közepén 31 százalékra visszaesett ellenzéki előnyről.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó