Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Óvadékkal szabadlábon Oscar Pistorius

Szerző: Korsós Éva, – 2013-02-22 16:49:40

A dél-afrikai futó ügyében a bíróság pénteken döntött: Oscar Pistorius szabadlábon védekezhet.



A nyomozószervek szándékos emberölés vádjával állították bíróság elé Oscar Pistoriust, aki saját otthonukban lőtte le barátnőjét, a modell Reeva Steenkampot.

Demond Nair főbíró a meghallgatás negyedik napjára, azaz péntekre tűzte ki, hogy az óvadékról dönt, vagyis hogy Pistorius védekezhet-e a továbbiakban szabadlábon.

A több mint ötórás meghallgatás során egyébként szóba került Hilton Botha nyomozó ügye is, akit gyilkossági kísérlet vádjával leváltottak.

Végül Nair főbíró úgy döntött - közel másfél órás monológ után -, hogy Pistoriust óvadékkal szabadon engedik. Ennek az összege egymillió dél-afrikai rand, vagyis körülbelül 25 millió forint, és útlevelét is le kell adnia.

Az indoklásban elhangzott, a vád nem tudott olyan érveket felsorakoztatni, melyek miatt el kellett volna utasítania az óvadékot.

Nair hozzátette, nem tart attól, hogy Pistorius szökni fog. Ellenben minden hétköznap be kell majd jelentkeznie a rendőrségen.

A főbíró ugyanakkor több dolgot sem ért: Sttenkamp miért nem kiabált a fürdőszobából az első lövés után, és Pistorius miért épp a veszélyzóna felé rohant, amikor menekülhetett volna is.

A per, melyen a futó bűnösségéről döntenek június 4-én kezdődik.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó