Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Ötödikként végzett Afrikában a Qualisport

Szerző: Mike Szilvia, forrás: Qualisport – 2016-01-11 11:01:52

Fogcsikorgatva csinálta végig az Africa Eco Race utolsó előtti szakaszát a Qualisport kamionos csapatának pilótája, Kovács Miklós, aki ennek ellenére fülig érő szájjal szállt ki a Scaniából.

Hirdetés

Hirdetés

A versenyző az előző napok viszontagságai után mindenképpen „élesben” akarta lezárni az idei viadalt. A viadal nyolcadik szakaszát Kovácsék félbeszakították, a kilencediken technikai gondok fékezték meg a triót, a tizediket pedig a pilóta hátsérülése miatt hagyták ki. Az utolsó előtti – a verseny értékelése szempontjából utolsó – penzumra Kovács újra beült az 1100 lóerős sárga monstrum volánja mögé és becsülettel teljesítette a távot.

A Qualisport 2 óra 24 perces szakaszideje a kamionos kategória 5. legjobb ideje volt. Mivel a vasárnapi zárószakasz eredménye már nem számított bele a végeredménybe, az is biztos, hogy a félbeszakításokért járó 39 órás időbüntetéssel Kovács, valamint két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő az 5. pozícióban fejezték be az idei Africa Eco Race küzdelmeit. Vasárnap már csak 24 kilométernyi örömszáguldás várt a talpon maradt résztvevőkre, akik az Atlanti-óceán partján végigdöngetve érkeztek majd a Rózsaszín tóhoz.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó