Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Ötnapos sztrájk kezdődik a francia légitársaságnál

Szerző: Korsós Éva, – 2011-10-28 12:42:17

Ötnapos sztrájkba kezdenek az Air France légikísérői péntek éjféltől. A francia légitársaság vezetősége azt közölte, hogy a járatok nyolcvan százalékát biztosítani tudja, de nem zárta ki, hogy előfordulhatnak az utolsó pillanatban járattörlések. A légikísérők ugyanis nem kötelesek előre bejelenteni, hogy szándékukban áll-e részt venni a munkabeszüntetésben.

Az Air France arra kéri az utasokat, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, a légitársaság honlapján ellenőrizzék, hogy a járatuk elindul-e. A sztrájk időszakára érvényes repülőjegyek egyébként felár nélkül módosíthatók vagy visszaválthatók.  

A légikísérők hét szakszervezete közül hat csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz, amelyek a dolgozók hetven százalékát képviselik. Az ellen tiltakoznak, hogy egyes járatokon csökkentik a személyzet számát. A munkabeszüntetés a francia iskolai szünet idején, péntek éjféltől szerda éjfélig tart.

A négy évvel ezelőtti sztrájkhoz hasonlóan a dolgozók tiltakozása a legrosszabb pillanatban érte az Air France-ot,  miután az ötnapos szünet idején teljes családok indulnak szabadságra.

A légitársaság az első negyedévben 200 millió eurós veszteséget könyvelt el és jelenleg újabb megtakarításokra készül versenyképességének megtartása érdekében. Ezenkívül az előző elnök-vezérigazgató elmozdítása után utóda, Alexandre de Juniac, még nem foglalta el a helyét, így a jelenlegi vezetésnek kell szembenéznie a sztrájkolók követeléseivel és megoldania a hétvégén a francia repülőtereken várható káoszt.

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó