Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Összeütközött két vonat Bécsben

Szerző: Korsós Éva, – 2013-01-21 11:27:12

Összeütközött egymással két elővárosi vasúti szerelvény hétfőn reggel, kilenc óra előtt Bécsben, többen megsérültek a bécsi mentőszolgálat első értesülései szerint.

A két szerelvény frontálisan ütközött egymással Bécs Penzing nevű külső kerületében. Osztrák lapok szerint az eddigi adatok szerint öten súlyan megsérültek, köztük van az egyik vonat vezetője, és legalább huszonöt könnyű sérült is van. Az vonattársaság szerint 10 óra 30 perckor az utolsó utas is elhagyta a szerelvényeket.

A súlyos sérültek elszállítására a helyszínre küldtek két mentőhelikoptert. A helikoptereket üzemeltető osztrák autóklub azt közölte, hogy egy ember beszorult, többen sokkot kaptak. A vonatok vélhetően tele voltak utassal a reggeli forgalomban.

Az osztrák Der Standard című lap megjegyzi, hogy a baleset helyszínétől nem messze néhány hónapja kisiklott egy vonat, akkor egy hibás alkatrészt okoltak a baleset miatt. A hétfői ütközés okáról egyelőre nincs információ, a vonattársaság szóvivője azt mondta, mindent meg fognak tenni, hogy tisztázzák a baleset okát, de egyelőre az utasok mentésére koncentrálnak.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó