Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Oscar 2012: tarolt a Vaslady és A némafilmes

Szerző: Vörös István, – 2012-02-27 14:54:06

Jean Dujardin kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot az idei Oscar-díjátadón, a legjobb női főszereplő pedig Meryl Streep lett. Filmek közül a The artist - A némafilmest díjazták.


Magyar idő szerint hétfő virradóra átadták az idei Oscar-díjat, a Los Angeles-i gála házigazdája Billy Crystal volt.


A legjobb filmnek járó díjat Michel Hazanavicius fekete-fehér romantikus mozija, a The Artist - A némafilmes vihette haza. Idén összesen 9 film versenyezhetett ezért a szobrocskáért (A leleményes Hugo, az Utódok, a Hadak útján, A némafilmes, a Pénzcsináló, az Éjfélkor Párizsban, a Rém hangosan és irtó közel, Az élet fája és A segítség).

A némafilmes című moziban játszott szerepéért Jean Dujardin kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Dujardin ezzel olyan neveket győzött le, mint Brad Pitt, George Clooney, Gary Oldman és Demián Bichirt.

Vaslady

A Vaslady-ben Meryl Streep alakította Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, s ezzel az alakítással bezsebelhette a legjobb női főszereplőnek járó aranyszobrot. Csalódottan ment haza azonban Glenn Close, Michelle Williams, Rooney Mara és Viola Davis. Szintén a Vaslady vihette el a legjobb sminkért járó Oscart  (Mark Coilier és J. Roy Helland). 

Christopher Plummer lett idén a legjobb férfi mellékszereplő, nők közül pedig Octavia Spencer vehette át az Oscart A segítség című filmben nyújtott alakításáért.


A rendezők közül Michel Hazanavicius térhetett haza szoborral (A némafilmes), de versenyben volt még Woody Allen (Éjfélkor Párizsban), Terrence Malick (Az élet fája), Alexander Payne (az Utódok), Martin Scorsese (A leleményes Hugó).


A legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscart Woody Allen kapta az Éjfélkor Párizsban-ért, a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díjat Alexander Payne vehette át (Utódok). 


Martin Scorsese-nek sem lehet oka a panaszra, első 3d-s mozija, A leleményes Hugo nyerte a legjobb hangvágás, hangkeverés, a legjobb látványterv, a legjobb operatőr, a legjobb vizuális effektek kategóriát.

Összesen 5-5 díjat zsebelt be A leleményes Hugó és A némafilmes - míg az előbbit tizenegy, az utóbbit tíz kategóriában indították. A Hadak útján és a Pénzcsináló 6-6 kategóriában indult, az Utódok és A tetovált lány pedig 5-ben.

(szorakozas.msn.mainap.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó