Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Országos TOP10-ben a kalocsai evezősök

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-10-05 11:29:45

Szeptember utolsó hétvégéjén a Velence-tavi Evezőspályán rendezték meg a 2016/2017. tanévi Evezős Diákolimpia Országos Döntőjét és a Sport XXI. Mini Kupa és Diákranglista futamokat. A program a diákolimpia előfutamaival indult, ahol a kalocsai evezősök 7 versenyszámban indultak. A teljesítendő táv minden korcsoportban 1000 méter volt.

Hirdetés

Hirdetés

A III. korcsoportú leány egypárevezősök előfutamaiban a 11 éves Kunsági Virág 6., míg a 12 éves Romsics Lili 2. lett, ezzel továbbjutott a döntőbe. A IV. korcsoportban a leány egypárevezősök között Takács Nikolett 4., míg Ferencz Panna a 3. helyet elérve szerzett jogot a „B” döntőben való induláshoz. Ugyanebben a korcsoportban a vegyes kétpárevezősök előfutamaiban a Szalai Andor és Kellner Fanni alkotta hajóegység állt rajtvonalhoz, akik a 2. helyen befutva tovább jutottak a középdöntőbe. Az egység a középdöntős futamot nem húzta le, mivel a versenybíróknál lévő listán nem tüntették fel őket, mint továbbjutókat. A versenyszabályzat egyértelmű megoldást ad ilyen estekre is, mely szerint a hajóegység automatikusan bekerült az „A” döntőbe.

Az V. korcsoportú leány egypárevezős László Kíra az előfutam 2. helyéről jutott tovább a középdöntőbe, ahol szintén 2. helyen célba érve szerezte meg a lehetőséget az „A” döntőben való részvételre.  Ugyanezen korcsoport fiú kétpárevezőseinek előfutamában Szilágyi Márk és Szilágyi Ervin állt rajthoz, akik a 4. helyen célba hajózva vívták ki a lehetőséget a „B” döntőben való indulásra. A VI. korcsoportban a fiú egypárevezősök versenyében Szalai Szilárd indult, aki az előfutama 3. helyéről folytathatta a középdöntőben, ahol a 6. helyről bejutott a „B” döntőbe.

A Sport XXI. Mini Kupa 1000 méteres, valamint a Diákranglista 500 méteres döntő futamaiban minden kalocsai induló érmet szerzett! A Mini Kupa egypárevezősök között a 11 éves Kunsági Virág, a 12 évesek között pedig Althammer István aranyérmet, míg Romsics Lili ezüstérmet vehetett át. A 13 éves leányok futamaiban Kellner Fanni újabb aranyérmet hozott a csapatnak, Ferencz Panna 4. helyen hajózott célba. A fiú tanulók között pedig Szalai Andor újabb aranyéremmel gazdagította a KSE dicsőségfalát. A diákranglista egypárevezősök futamaiban Althammer István megduplázta aranyérmét, míg Ferencz Panna is a dobogó legfelső fokára állhatott ahol Kellner Fanni követte. A Mini kupa után a ranglistaversenyen is aranyat szerzett Szalai Andor, míg Takács Nikolett teljesítménye bronzérmet érdemelt.  

A vasárnap a diákolimpia döntő futamairól szólt, ahol már csak az ország legjobbjai küzdhettek egymással. Evezőseinknek nem volt könnyű dolga, hiszen elképesztően erős mezőny alakult ki minden versenyszámban, kemény futamokat láthattunk, sokszor célfotó döntött a helyezésekről. Reményt keltően indult a délelőtt a mieink számára, ugyanis a III. korcsoportú vegyes kétpárevezősök döntőjében a Romsics Lili – Althammer István páros (Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskola) ragyogó evezéssel máris megszerezte az első diákolimpiai aranyérmet, ugyanezen korcsoportban az egypárevezős lányok versenyében Romsics Lili (Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskola) 4. helyezett lett.

A IV. korcsoportban a vegyes kétpárevezősök „A” döntőjében a Szalai Andor – Kellner Fanni kettős (Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskola), kevéssel lemaradva a dobogóról, a 4. helyet érte el, míg a leány egypárevezősök „B” döntőjében Ferencz Panna (Kalocsai Eperföldi Általános Iskola) elsőként, Takácsa Nikolett (Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnázium) harmadikként hajózott át a célvonalon, ami összesítésben Panna számára a 7. helyetNikolett számára pedig a 9. helyet jelenti.

Az V. korcsoportban a leány egypárevezős László Kíra (Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium Kalocsa) az „A” döntőben szintén  4. helyen végzett, a fiú kétpárevezős Szilágyi Ervin – Szilágyi Márk páros (Pécsi SZC Zipernowsky Szakgimnázium) a „B” döntőben 3. helyen hajózott célba, tehát összesítésben a 9. helyen zártak.

A VI. korcsoport „B” döntőjében Szalai Szilárd (Kecskeméti SZC Gáspár András Szakgimnázium) állt rajthoz, aki a 3. helyen ért célba, így összesítésben a 9. helyen végzett.

Annak ellenére, hogy egy érem született, az elért eredményeket tekintve, sikeres diákolimpiát tudhat maga mögött a KSE csapata, hiszen az összesítést követően országos szinten minden versenyzőnk a legjobb első 10 között szerepel! Éremösszesítésben az evezősök 7 aranyérmet, 2 ezüstérmet, 1 bronzérmet és az ezzel járó értékes pontokat hozták haza a KSE számára, tovább gazdagítva az Evezős Szakosztály sikerpalettáját.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó