Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Országos döntőben a kalocsai pingpongosok

Szerző: Mike Szilvia, – 2018-01-04 09:47:19

Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon egyidejűleg zajlottak az események, különböző korcsoportban, csapatban és egyéniben egyaránt. Kalocsáról három iskola diákjai játszottak az országos döntőbe jutásért, ami februárjában, Karcagon kerül lebonyolításra.

Hirdetés

Hirdetés

A középiskolások mezőnyében Rogács Erik (Kossuth Zsuzsanna) csoportgyőztesként lépett az egyenes kieséses szakaszba, ahol nagy küzdelemben, hátrányból, meccslabdát hárítva jutott a döntőbe. Az utolsó mérkőzés sem volt izgalommentes, de összességében, Erik jó játékkal, megérdemelten, győztesként fejezte be ezt a versenyt, így ő képviseli Bács-Kiskun megyét.

Ezzel azonban még nem ért véget a sikerek sorozata, hisz' több versenyszámban is érdekeltek voltak a Kalocsai SE asztalitenisz szakosztály játékosai. Fiú csapatversenyben a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény diákjai, Vida Zolta, Győri Martin és Haász Kevin igazi csapategységet mutatva, kétszer is a továbbjutást eldöntő párost nyerve, 2:1 arányban jutottak tovább. A döntőben viszont legjobb formát mutatva, 2:0-ra verték az ellenfél csapatot,s ezzel ők is bejutottak az országos döntőbe.

Lány csapatversenyben két iskola képviselte városunkat. A Nagyasszonyunk Katolikus Iskola csapata, Balogh Zsanett,Szabó Panni és Balogh Adrienn jó játékkal a döntőbe jutott,de itt sajnos kikapott, így ezüstérmes lett. A Fényi Gyula Általános Iskola csapatát Szarvas Nadin, Varga Flóra és Horváth Elvira képviselték és végül dobogó III.fokára álhattak.

Lány egyéniben Balogh Zsanett a döntőbe jutásért játszhatott, de sajnos vereséget szenvedett és végül III. lett.

Fiú egyéniben Vida Zolta is elődöntős volt, és bár remekül játszott, nem jutott döntőbe, bronzérmes lett.  

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó