Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Óriási erdőtüzek az Adria partján

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-26 12:14:17

Hatalmas erdőtüzekkel küzdenek Horvátországban az Adria partján és szigetein. Az origo információi szerint tegnap öt különböző helyszínen gyulladt ki az erdő és az aljnövényzet Dalmáciában, Split és Sibenik térségében.



Az oltást mindenütt nehezíti a rendkívül erős szél. A horvát közszolgálati tévé tudósítása szerint éjjel kritikus volt a helyzet, mert a több száz hektáron lángoló erdők lakóházakat is veszélyeztettek. Oltás közben egy tűzoltó repülőgép is lezuhant, de a pilóta túlélte a balesetet.


Közben Szibériában visszaszorították az erdőtüzeket, ott több mint harmadával csökkent az égő terület nagysága, a nagyobb tűzfészkeket fel is számolták. A A szibériai szövetségi körzetben már csak hetven kisebb tűzfészket tartanak számon, s mindössze négyezer hektáron égett az erdő. Az erdőtüzek oka az orosz szakértők szerint elsősorban az emberek gondatlansága, s a szárazság. Június közepén még több mint 40 ezer hektáron lángolt az erdő Szibériában, ahol csaknem 210 tűzfészket tartottak nyilván.

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó