Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Ön megvédené a pacalt és a finomfőzeléket?

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-01-09 11:16:43

A leggyűlöltebb ételeink, séffel, pumpás nyúzással és varjúpörkölttel

Nem mondja senki, hogy a KORONAcaféban mindig csak eszünk: ma azok az ételek kerültek porondra, amelyekről felmérés bizonyítja, hogy utálják a magyarok. Kevésbé meglepő szereplő a top10-ban a mazsola - amivel ugye nem lenne baj natúr formában, de a sütiben csak idegen test -, valamint a finomfőzelék - aminek csak a PR-ja jó. Igazából nem is értjük, hogy ekkora marketinges lökettel (jól választott névvel eladni a szart) a finomfőzelék hogy nem hódította meg a világot, mondjuk mirelites franchise alakjában...

A magyarok gyűlölt ételei között azért van olyan is, amit nem a menza tett tönkre mindenki fejében. Ilyen a pacal. Szigorúan szubjektíven, mert nyilván az e sorokat olvasók között is vannak olyanok, akik valamilyen oknál fogva rajonganak a felcsíkozott marhagyomorért. Nagy pacal-fitymálásunkat kedvenc séfünk, Németh József szakította félbe: arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a hagyományos magyar étel nem csupán pörkölt formájában létezik, és Magyarországon kb. 200 féle elkészítési módját ismerik:

Hallgatói SMS-ekben (ebből nagyon sok jött ma, KÖSZI!) előkerült a cigány gasztronómia néhány olyan alkotása is, amelyek nyilván jó mélyen gyökereznek a múltban. Ilyen volt a „malactartó” (ami lényegében a nőstény disznó ivarszerveit jelenti), vagy a sündisznó és a varjúpörkölt. Utóbbinak frankón az elkészítési módját is megtudtuk - Jucustól kaptunk körképet, a fiókagyűjtéstől a pumpás nyúzáson át az ízvilágig:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó