Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Ölt a szélvihar Horvátországban

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-11 18:39:45

Helyenként 220 kilométeres széllökéseket mértek. Az észak-horvátországi Novi Marofban egy 46 éves férfi életét vesztette amiatt, hogy a szélvihar kidöntött egy fát. Két munkás súlyosan megsérült, amikor a szél lesodorta őket egy rijekai építkezésről.



Rendkívüli erősségű, óránként 221 kilométert is elérő szélvihar tombolt Horvátország északi részén hétfőn, egy ember meghalt, legalább öten megsérültek, az ítéletidő komoly gondokat okozott a közlekedésben - közölte a rendőrség.

Az észak-horvátországi Novi Marofban egy 46 éves férfi életét vesztette amiatt, hogy a szélvihar kidöntött egy fát.

Az Adriai-tenger északi partján fekvő Rijeka térségében két munkás súlyosan megsérült, amikor a szél lesodorta őket egy építkezésről. A két férfit kórházba szállították.

Opatijában három iskolást kellett kórházba szállítani, akiket a szél által letördelt ágak sebesítettek meg. Állapotuk nem életveszélyes.

Az erős széllökések miatt lezárták a Pag és Krk szigetek, valamint a szárazföld közötti hidat, és felfüggesztették a kompközlekedést az Adriai-tenger északi részén.

Zágrábban súlyos fennakadásokat okoztak a közlekedésben a letört faágak és egyéb törmelékek. Vasárnapról hétfőre virradóra mintegy száz alkalommal hívták ki a tűzoltókat.

A meteorológiai szolgálat szerint a szélerősség hétfő estére várhatóan mérséklődik.

(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó