Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Olimpiai Reménységek között ezüstérmes László Kíra

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-06-01 11:13:50

Május 12-én rendezték meg a csehországi Brnoban az evezősök idei Olimpiai Reménységek Versenyét, ahol hazánkat a magyar válogatott csapatban a Kalocsai SE-től László Kíra és Szalai Andor képviselte.

Hirdetés

Hirdetés

A futam során előre megbeszéltek alapján rajtoltak a lányok Kírával a női serdülő kétpárevezősben, viszont mivel az iránytartással bajlódtak, kétszer is technikai problémájuk akadt, így nem sikerült az első helyen megtenni a táv felét. Az 1500 méterhez érve már látszódott, hogy a csehek "A" csapata vezet, Kíra és Eszter a 2-3-4. helyen versenyez, melyet nem lehetett eldönteni a partról nézve, olyan közel volt egymáshoz a 3 egység.  A hajrában azonban a csapásszámot megemelve, Kíráék el tudtak szakadni üldözőiktől, és az élen haladó cseh csapatot megközelítve értek be a célba az ezüstérmet jelentő 2. helyen.

Andor egypárevezős hajóban nyújtott teljesítménye alapján kerülhetett be a négypárevezős válogatott B csapatba, ahol még csak elsőéves serdülő fiúk ültek. Az Olimpiai Reménységek Versenyén szép versenyzéssel és szoros küzdelemben az 5. helyen értek a célba.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó