Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Obama tovább keményít Iránnal szemben

Szerző: Bneu Edina, – 2012-10-10 13:20:40

Barack Obama amerikai elnök újabb utasítást írt alá, amelyben elrendeli az Irán elleni szankciók újabb körének végrehajtását - közölte kedden a Fehér Ház.



Újabb Irán elleni szankciókat hagyott jóvá Barack Obama amerikai elnök. A szankciók célja az iráni nukleáris fegyverkezési program megakadályozása. A rendeletben az elnök jóváhagyta a kongresszus által augusztusban elfogadott törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtási kereteit, és kiterjesztette az Irán elleni szankciókat azokra a cégekre, amelyek az iszlám köztársasággal vegyesvállalatokat hoznak létre a bányászat és az olajipar területén.
Az Irán elleni szankciók augusztusi elfogadása azon ritka kivételek közé tartozott, amikor a két nagy párt képviselői egyetértésben szavaztak. Az akkor elhatározott intézkedések az energiaipart, a hajógyártást és a pénzügyi szektort érintik, s büntetést irányoznak elő minden cégnek, amely bármilyen formában segíti az iráni uránkitermelést, vagy olajszállító tartályhajókat bocsát a perzsa állam rendelkezésére. A kedden aláírt rendelet értelmében Barack Obama egyes elnöki jogköröket a külügy- és a pénzügyminiszterre ruházott át.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó