Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nyert a burger - tovább hízott Amerika

Szerző: Gábor János, – 2010-07-01 14:35:58

Az amerikaiak minden erőfeszítés ellenére tovább híznak, különösen a déli államokban - állapította meg egy frissen közzétett tanulmány. Tavaly az előző évihez képest 28 államban nőtt tovább az elhízottak aránya. Az éves besorolás szerint az ország 11 "legkövérebb" állama közül 10 délen fekszik. A legtöbb elhízott Mississippi államban él, amely hatodik éve vezeti a listát. Az elhízottak aránya a feketék és a spanyol-ajkúak körében legalább negyven államban és Washingtonban is magasabb, mint a fehérek körében. És míg a kevesebb mint évi 15 ezer dollárt keresők 35 százaléka elhízott, az 50 ezret vagy annál többet keresőknél 24 százalékos ez az arány.



A jelentés arra is kitért, hogy mit gondolnak az amerikaiak a gyermekkori elhízásról. Egy közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 80 százaléka tartotta komoly és országszerte súlyos problémának, és ötven százalékuk vélte úgy: ez olyan fontos kérdés, hogy azonnal pénzt kell fordítani a megoldására.

Miközben a szülők 84 százaléka gondolta úgy, hogy gyermeke egészséges testsúlyú, a kutatás kimutatta, hogy a gyerekek és kamaszok közel egyharmada - több mint 12 millió kiskorú - túlsúlyos, illetve elhízott az Egyesült Államokban.

Azt ugyanakkor a fejlődés jeleként értékelték a jelentés készítői, hogy az új egészségügyi reform a megelőzésre és a wellnessre is gondot fordít, és a Fehér Ház különös figyelmet szentel a gyermekkori elhízásnak. Ezen belül megemlítették a szövetségi hivatalok ez irányú munkájának összehangolását, és Michelle Obama, a first lady Let\'s Move (Mozdulj) elnevezésű programját, amely egy generáció alatt akar leszámolni a gyermekkori elhízással.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó