Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Nyáron kezdik forgatni a Freddie Mercury-filmet

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2015-11-20 06:40:48

Oscar-jelölt forgatókönyvírók dolgoznak a Queen-frontember életrajzi filmjén, már a férfi főszereplőre is van egy befutó.

A 35 éves angol színész, Ben Whishaw nagy évet fut, olyan elismert produkcióban szerepelt, mint a Cannes-ban is játszott A homár, a Spectre című James Bond-film, az Oscar-esélyesnek titulált transznemű-dráma, A dán lány vagy a Moby Dicket inspiráló hajókatasztrófát feldolgozó A tenger szívében.

Most a Deadline híre szerint ő alakíthatja a rocktörténelem egyik legnagyobb alakját, Freddie Mercuryt, abban az életrajzi filmben, amit 2016 júniusában kezdenek forgatni. Korábban a Boratot és Ali G-t is alakító, Mercuryhoz egyébként is hasonlító Sacha Baron Cohen volt a projektben, de ő a még élő bandatagokkal való kreatív nézeteltérések miatt kiszállt.

A film forgatókönyvének első változatát az a Peter Morgan írta, akit A királynő és a Frost/Nixon szkriptjéért is Oscarra jelöltek, az elkészült könyv kozmetikázására pedig Anthony McCartent, A mindenség elmélete című Stephen Hawking-életrajzi film szintén Oscar-jelölt szerzőjét kérték fel. A rendező szék egyelőre üres.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó