Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Novemberben lesz a karácsony Venezuelában

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-05 13:11:09

Novemberre tette át a karácsonyt a venezuelai elnök, Nicolás Maduro, aki azzal indokolta döntését, hogy így legyőzhető az országon uralkodó keserűség, bár az ellenzék szerint a lépésnek inkább ahhoz van köze, hogy december 8-ára tervezik a helyhatósági választásokat - írja a VG Online.


A Hugo Chávez halála után elnökké választott Nicolás Maduro novemberre tette át a karácsonyt egy rendeletével, amit azzal indokolt, hogy így legyőzhető az országon uralkodó keserűség - írja a VG online. A politikus egyúttal meggyújtotta a karácsonyi fényeket az elnöki palotánál és jelezte, hogy a karácsonyi jutalmak kétharmadát is kifizetik november 10-11-én.

A venezuelai elnök korábban szabotőrnek titulált ellenzéke ugyan jelezte, a lépésnek valószínűleg több köze van a december 8-ra tervezett helyhatósági választásokhoz, mint a lakosság jókedvéhez, ám az elnök ezt cáfolta, kijelentve: leghőbb vágya a boldogság és a béke.

A helyi katolikus egyház egyelőre nem kommentálta az ünnep előrehozását, ahogy arra a hírre sem reagáltak, hogy az év elején rákban elhunyt Chávez építőmunkásoknak jelent meg múlt héten egy épülő metróalagút falán.

(origo)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó