Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Nostredamus előre látta a magyar Hídembert

Szerző: , – 2015-12-14 12:05:27

1503-ban, e napon született Nostradamus, francia orvos, asztrológus, jövendőmondó. Eddig a mai napi jubileum. Ami pedig eztán jött... SMS áradat, négy koronás győtes, Gábor Jani, akiből előbújt a költő jövedőmondó és Szilva aki talán még soha nem örült annyira egy feladványnak mint most.

Hirdetés

Hirdetés

A napi jubileum kapcsán felelevenítettünk néhány "beteljesült jóslatot" a nagy jövendőmondó Nostradamustól. Szó esett a megjósolt világháborúkról, Hitlerről, gőzmozdonyról, filmről és még sok másról, amelyeket a nap szülöttje álítólag előrelátott.

Ráakadtunk a legendára, amely szerint Nostredamus élete végén, öregen és betegen kapott egy megrendelést egy nagyhírű és vitéz magyar nemzet fiától, aki 3000 ezüstöt adott a jövendőmondónak azért, hogy jósolja meg a magyarok sorsát. A történet szerint ez a férfi a szigetvári hős, Zrínyi Miklós.

A jövendölésben, - amelyért Nostredamus busás fizetséget kapott - több magyar történelmi személyiségre tett utalást. Félelmetes, olykor hidegrázó részleteket meglátva. Ezen felbuzdúlva, játékra hívtuk hallgatóinkat a KORONAcafé-ban. Felolvastuk az idézetet, és vártuk a hallgatók SMS-eit, vajon kire utalhatott Nostredamus... Az eredmény óriási üzenet áradat, és 4 koronás nyertes.

Ime a jövendőmondó magyar vonatkozású jóslatai: 

Itt azonban nem álltunk meg :-)! Janinak jött az ihlet, "elvette a jós kenyerét" és Nostredamust kezdett játszani Szilvával! Műsorvezetőnkből előbújt a költő (nem kicsit) és rímekbe szedte jóslatát. Szilvának az volt a feladata, hogy kitalálja, hogy műsorvezetőtársa mely' eseményre utalt a sorok között. Nos... Ennél lelkesebb talán csak egy-egy Maroon5 dal hallatán volt:

 

 

 

 


 
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó