Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nincs vége a németországi hasmenés járványnak

Szerző: Korsós Éva, – 2011-05-31 11:08:10

A fertőzés eddig 15 halálos áldozatot követelt, és immár megközelíti az 1500-at a megbetegedettek, illetve a gyanús esetek száma. A hatóságok szerint további megbetegedésekkel, illetve áldozatokkal kell számolni.

Közben a reggeli újságok megerősítették, hogy a münsteri egyetem tudósai gyorstesztet fejlesztettek ki a fertőzés kimutatására. Másrészt pedig ismertté vált az is, egyre több észak-németországi kórházban próbálkoznak egy úgynevezett antitest-terápiával, amely várakozások szerint lehetővé teszi a legsúlyosabb szövődmények kezelését.

Itthon eddig 8 gyanús eset közül 5–nél már kizárták a németországi hasmenés–járványt okozó fertőzés lehetőségét - közölte a helyettes országos tiszti főorvos. Szabó Enikő beszámolója szerint három esetben várják még a vizsgálatok eredményeit.

Az ÁNTSZ tájékoztatóján külön is felhívták a figyelmet arra, hogy fontos a rendszeres kézmosás, továbbá, hogy a zöldségféléket fogyasztás előtt nem elég alaposan megmosni hanem meg is kell hámozni. Az is elhangzott németországi haláleseteket okozó baktérium már kis mennyiségben is súlyos fertőzést okoz.

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó