Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Nincs többé Star Wars meg Indiana: George Lucas visszavonul!

Szerző: Gábor János, – 2012-01-18 13:07:42

A Star Wars-trilógiák és az Indiana Jones-filmek egyik atyja visszavonul - elköszön a megafilmek világától, és inkább személyesebb témákat kíván feldolgozni a jövőben. Lucas a New York Times-nak adott interjújában tette a bejelentést, és érezhetően a csalódottság miatt hozta meg ezt a döntést. Kifejtette, hogy legújabb filmje, a Red Tails (amely egy II. világháborús dráma) elkészítéséhez milyen nehéz volt partnereket találni, és hogy mennyivel nagyszabásúbb hősmozit lehetett volna gyártani a forgatókönyvből.



"Nem készíthetek már ilyen filmet" - magyarázta. "Visszavonulok. Otthagyom az üzletet, a cégemet, és mindent, ami hozzá kötődik." A producer-rendező a beszélgetésben néhány keresetlen szót intézett azokhoz is, akik következetesen bírálják, mert állandóan a Star Wars-filmekkel bütyköl.

"A neten ugyanazok a fickók, ugyanazért panaszkodnak: hogy a változtatásaim teljesen átalakították a filmet. Erre én azt mondom: jó, de az én filmem, az én nevem szerepel a borítón, ami annyit jelent, hogy én készítettem, és nyilván úgy, ahogy a legjobbnak láttam." És, hogy készít-e még többet? "Minek készítenék többet?" - fortyant fel. "Mikor mindenki lehord és állandóan azt sorolja, milyen szörnyű alak vagyok?"



A rendező kiábrándultsága és visszavonulása persze egyet jelent az Indiana Jones-mozik folytatásába vetett remények szertefoszlásával is. Így az egyébként elég izgalmasnak és látványosnak ígérkező Red Tails az utolsó nagyszabású George Lucas-film. Fanoknak és a háborús filmek kedvelőinek kötelezőnek tűnő darab. Január 20-án nyit a mozikban a tengerentúlon - magyar premierdátumról egyelőre nem tudunk.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Orbán megvédi Magyarországot


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó