Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Nem mind sárkány: I. Arany Anyós Díj

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-02-11 10:49:15

A Házasság Hetének kihagyhatatlan ziccere, hogy szóba kerüljön a nagy Igen egyik természetes velejárója, az anyós. Pontosabban Anyós. A nagybetű, Aranyanyós, akivel bizonyítást nyer, hogy nem csak sárkányok lehetnek. Rengeteg vő és meny telefonált a mai KORONAcaféba, hogy jelölje anyósát az oklevélre.

hirdetés

hirdetés

Andi anyósa, Margit, igazi hős. 230 km-re él (nem ezért népszerű a családban), de akármikor félredob mindent, ha a "gyerekeknek" és az unokáknak segítség kell - Szeghalomról rohangál:

 

Csabi anyósa, Zsuzsi mama - a "csendes profi", de ez a becenév hiába hangzik fenyegetően, inkább jelenti azt, hogy hangoskodás és hisztériázás nélkül bármit megold, a családi viszályoktól a konyharemekekig:

 

Móni anyósa, Marika, igazi példakép, annyira sokoldalú. Tanul az unokával, kivasalja a család ruháit és kigazolja a kertet, sőt, még arra is van energiája, hogy kibékítse az ellentéteket:

 

Attila anyósa, Marika - "családi diplomata", attól sem riad vissza, hogy egy vitában ne a saját lánya mellé álljon. Mindig az igazságot keresi, és nagyon jól megértik egymást a vejével, sőt, barátok lettek:

 

Kata anyósa, Dunnyuska - erős asszony, akinek azzal sincs baja, ha a cslád lovai szétszaladnak, még 74 évesen is kapja az ostort (vagy azt sem), utánukszalad (!), és intézkedik:

 


A végső nyertesről, aki az I. Arany Anyós Díjjal járó aranydiplomát kapja, sorsolás döntött, és Dunnyuska vitte el a címet. GRATULÁLUNK!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó