Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Nem kellenek, mégis lesznek nők a Hobbitban!

Szerző: Gábor János, – 2010-12-08 12:50:04

Újabb, a Gyűrűk Ura-trilógiából ismert arc csatlakozott a célegyenesbe fordult Hobbit c. filmhez, ami J.R.R. Tolkien második, ezt a "mondakört" feldolgozó kötetéből készül. Cate Blanchett leigazolása pont ezért furcsa, mivel az eredeti filmekben általa megformált Galadriel tündekirályné nem szerepel benne.



Sőt, a Hobbitban gyakorlatilag egyetlen női karakter sincs. A színésznő feltűnése a stáblistán arra mutat, hogy a forgatókönyvírók (Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro, Fran Walsh) beemelnek pár elemet a még korábbi Középfölde-történelmet feldolgozó Szilmarilokból is.



Peter Jackson rendező így valószínűleg a nemek egyensúlyát igyekszik helyrepofozni, ami gyakorlatilag hollywood-i elvárás, de a regény megerőszakolásává is válhat, ha Blanchett csak mutatóban tűnik fel. Funkciója ugyanis ennek a karakternek nincs a Zsákos Bilbó és a törpök sárkány-kalandját feldolgozó mesében, amely az első filmek szereplői közül Bilbó mellett csupán Gollamot és Gandalfot  vonultatja fel. Ezekre a szerepekre már aláírtak a korábbi színészek,  Andy Serkis és Sir Ian McKellen is.



Utóbbi nagy  megkönnyebbülés, mert hivatalos honlapján McKellen korábban azt közölte, hogy a sok késlekedés miatt nem játssza el újra Gandalfot, inkább megválik a produkciótól. Nélküle aztán tényleg nem lenne az igazi a két filmre bontott megamozi.

A Hobbit első része 2012-ben, a második várhatóan 2013 végén, 2014 elején debütál. Egyébként ez a filmtörténet legnagyobb vállalkozása: csak a gyártási költségei 500 millió dollárra rúgnak majd... (Összehasonlításképpen: a három Gyűrűk Ura-film kevesebb, mint 300 millió zöldhasúból készült, majd közel 3 milliárd dollárt hozott, csak a mozipénztárakban...)

Az insidemovies.ew.com információi alapján fordította és írta:

Gábor János (Korona FM100)

Kapcsolódó cikkek:

Rasszizmussal blamálta magát a Hobbit gyártója!
Hivatalos: 2011-ben indul a Hobbit forgatása
Célegyenesben a Hobbit - megvan a főszereplő!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó