Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Négy csapattal az országos torna elődöntőben

Szerző: Rumi László, – 2012-02-25 17:16:05

Február 15-én Kecskeméten került sor a diákolimpia megyei döntőjére. A versenyen nagyon szép sikereket értek el tornászaink. Négy csapatunk végzett dobogós helyen. Ez azt is jelenti, hogy március 11-én az országos elődöntőn is ott lehet ez a négy csapat. A versenykiírás értelmében a megyei bajnokság első három helyezettje juthat ide korcsoportonként és nemenként.

A legszebb sikert az I-II. korcsoportos lányok aratták. Nagyon kell kutakodni ahhoz, hogy kiderítsük mikor állt utoljára két kalocsai csapat is egy korcsoportban dobogón a diákolimpia megyei döntőjén.

 

Szerencsére ezt most megtették a kalocsai lányok az I-II. korcsoportban.

 

2. helyen végzett a Kalocsa és Térsége Általános Iskola csapata.

A csapat tagjai: Ferencz Panna, Nyárádi Vivien, Papp Anikó, Sándor Rebeka, Sima Petra, Vancsik Vivien Fanni (Tóth Alexa, Török Viktória).

Felkészítők: Botos János, Cziczóné Vörös Edit, Simáné Hodován Éva.

 

3. helyen végzett a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata.

Csapattagok: Farkas Luca, Gubányi Gitta, Sütő Panna, szabó Zsófia, Vida Janka, Vidák Vivien.

Felkészítők: Botos János, Cziczóné Vörös Edit, Farkasné Bagó Emília, Romsics László. Ebben a korcsoportban Nyárádi Vivien az egyéni összetettben is a második helyen végzett, így két ezüstéremmel térhetett haza.

 

2. helyezett a Kalocsa és Térsége Általános Iskola I-II. korcsoportos (alsós) fiú csapata is:

Csapattagok: Deák-K. Dominik, Farkas Richárd, Kacsora Gábor, Kacsora Hunor, Merényi Dániel, Princz Barnabás (Marosvári Ármin).

Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor, Deák Ferenc, Deák Nóra.

 

3. helyezett a Kalocsa és Térsége Általános Iskola III-IV. korcsoportos (felsős) fiúk csapata.

Itt illik megjegyezni, hogy minden tornász a Szakmári Tagiskola tanulója, nevezetesen Papp Dávid, Sipos Dávid, Stefán Alexander, Tóth Krisztián, Wollár Ákos, Wollár József (Jakab Nándor).

Felkészítőjük: Botos János.

 

Ez a négy csapat tehát bejutott az országos elődöntőbe. Reálisan ott lehetne az ötödik is. A sportban nem nagyon szoktunk előhozakodni a „ha” szócskával. Most mégis megtesszük, és csak a tanulság kedvéért.

A III-IV. korcsoportban a lányoknál a városkörzeti diákolimpián a térségi iskolát két csapat képviselte, a kalocsai és a szakmári. Ezeket összevonva a megyeire, itt is lehetett volna hozni egy jobb csapatot, de a kalocsaiak valami miatt nem vállalták a szereplést. Így a szakmáriak egyedül készültek. A csattanó az eredményhirdetéskor volt fájdalmas. A 3. helyen az a csapat végzett előttünk, amelyiket két héttel korábban az ugyancsak megyei alapfokú versenyen megelőztünk, összevont csapattal. Tehát most is megelőzhettük volna őket. Azt is tudjuk, hogy tornában az egyéni értékeléskor is könnyebb jobb helyezést elérni, ha jó csapat áll a legjobb csapattag mögött. Így Fábián Emőke – aki végül csatlakozott a csapathoz – lehetett volna akár érmes is. A tudása megvan hozzá, de hiányzott mögüle a kicsivel jobb csapat. Vele együtt a Sárdi Rafaella, Stefán Dzsenifer, Szappanos Alexandra, Szőke Gréta, Szőke Helga (Stefán Vanessza Erzsébet) összetételű csapat így is dicséretesen szerepelt.

Felkészítőik: Botos János, Deák Nóra.

 

A Kalocsa és Térsége Általános Iskola III-IV. korcsoportos leány csapata végül így a 4. helyen végzett. A „ha” most összevonással a továbbjutást is jelenthetné. Így is emlékezetes, szép sikereknek gratulálhatunk.

Megjegyzés: Zárójelbe azoknak a tanulóknak a nevét tettük, akik mindvégig a csapattal készültek, most is bemutatták gyakorlataikat, de eredményük nem számított be a csapatéba a hat fős létszám miatt.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

26-i Téli Kupa párosítás


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó