Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nagyszabású razziák több európai országban

Szerző: Bneu Edina, – 2012-10-16 14:33:43

Nagyszabású razziákat kezdtek kedd reggel Spanyolországban, Franciaországban és Németországban - jelentették be az érintett országok hatóságai.



Spanyolországban a fő célpont a kínai maffia, illetve annak pénzmosási tevékenysége, Madridban és Barcelonában mintegy 60 embert vettek őrizetbe - közölte a belügyminisztérium, hozzátéve, hogy az akció még tart.
Franciaországban és Németországban a kábítószer-csempészet ellen lépnek fel. Elzászban 39 embert, Németország ezzel határos nyugati részében egy közös akcióban pedig további hármat fogtak el a csempészeket kereső rendőrök.
Értesülések szerint mindenekelőtt egy albán bűnözői hálózatot akarnak felszámolni, amelyet kezdetben csak az illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsítottak. A 2010-ben kezdett nyomozás megállapította azonban, hogy igen jelentős heroinkereskedelmet is folytatnak az elzászi Mulhouse térségében, valamint Svájc és Németország szomszédos vidékein letelepedett albánok és koszovóiak - mondta egy ügyész Nancyban. A szóban forgó mennyiség évente több száz kilogramm heroin - közölte.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó