Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nagy változás jön Cannes-ban

Szerző: Korsós Éva, forrás:inforadio – 2018-04-05 06:07:04

Tilos lesz idén szelfizni a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén - jelentette be Thierry Frémaux, a seregszemle művészeti vezetője, akinek régi vágya teljesül a korlátozással.

Frémaux az Europe-1 rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy akit mégis szelfizésen kapnak, azt nem engedik be a vetítésekre.

A művészeti vezető szerint amikor a vendégek szelfizni kezdenek a vörös szőnyeggel borított lépcsőkön, akkor minden "széthullik" és a program "csúszik".

Frémaux-nak ugyanakkor esztétikai aggályai is vannak a gyakorlattal kapcsolatban. Mint fogalmazott: "Ez nem szép. Sőt groteszk. Nevetséges. Szeretnénk visszahozni egy kis illemet".

A fesztiváligazgató, aki régóta be akarta tiltani a szelfizést a vörös szőnyegen, ám eddigi kísérletei sorra kudarcba fulladtak, a közelmúltban jelentette be, hogy a Netflix filmjei idén nem kerülnek be a filmfesztivál versenyprogramjába.

A 71. cannes-i fesztivált május 8. és 19. között rendezik meg, a zsűri elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz, a hivatalos versenyprogramot április 12-én jelentik be a szervezők Párizsban.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó