Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Műszaki gondok, félbeszakított szakasz az Africa Eco Race-en

Szerző: Mike Szilvia, – 2015-01-05 13:11:16

Hol kisebb, hol nagyobb az a kihívás, amellyel az Africa Eco Race versenyzőinek szembe kell néznie: tudják ezt jól a Qualisport kamionos egységének tagjai is, akikre az összecsapás negyedik szakaszán a vártnál komolyabb megpróbáltatás várt.

Kovács Miklós pilótát és két társát, Ács László fedélzeti szerelőt és Czeglédi Péter navigátort a nyitónapi penzum megnyerését követően egy-egy defekt hátráltatta. Némi időveszteséggel ugyan, de sikeresen teljesítették ezeket a szakaszokat is. A kalocsai trió a 379 kilométer hosszú szakasz harmadik ellenőrzőpontjánál műszaki hiba miatt kénytelen volt félbeszakítani a napi távot. A versenytrió a helyszínen nekilátott a hiba elhárításának és nem sokkal később befutott a szervizkamion is, fedélzetén a Várda Ferenc, Kovács Tibor és Rendvai László alkotta háttércsapattal. A hibát sikerült elhárítani, így egy félbehagyott szakasszal, de Kováts Miklósék folytatják az Afrika Eco Race-t. 

Másnap holtfáradtan, meggyötörten, de mégis versenyben teljesítette a 2015-ös Africa Eco Race ötödik szelektív szakaszát a Qualisport kamionos egysége. A kalocsai alakulatnak pénteken váltót kellett cserélnie: a malőr pedig 8 órányi időbüntetéssel, valamint egy alvás nélkül töltött éjszakával járt, de legalább a Scania versenyben maradt a pihenőnapot megelőző menetre is.

A Scania-egység a zömmel tempós, gyors szakaszt 2 óra 18 perc 8 másodperc alatt teljesítette, amely a kamionos kategóriában az 5. legjobb eredmény volt, ám az időbüntetés miatt a kategória összesítésében visszacsúsztak a 8. helyre. „Tavaly is nyűglődtünk a marokkói részeken, Mauritániában pedig egy jó hajrával sikerült feltornáznunk magunkat a kategória 2. helyére. Az új váltóval a végsebességünk alacsonyabb, de a dűnéken ez nem számít. A pihenőnapot arra használjuk, hogy alaposan átvizsgáljuk a kamiont, aztán pedig tesszük a dolgunkat” – mondta Kovács Miklós. A pihenőnap után a mezőny határt lép, Marokkó után Mauritánia következik a január 11-én, a szenegáli fővárosban, Dakarban záruló összecsapás menetrendjében

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó