Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Moszkvában megszállni? Zsebbenyúlós...

Szerző: Gábor János, – 2010-02-16 13:03:01

Továbbra is Moszkvában a legdrágábbak a szállodai szobák - állapította meg elemzésében az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson csoport (HRG). Moszkva immáron ötödik alkalommal végzett a lista élén. A beszámoló szerint tavaly Moszkvában egy szállodai éjszaka átlagára 317 euró volt, ami ugyan 13 euróval kevesebb, mint 2008-ban, de még mindig jelentősen magasabb, mint Abu Dhabi szállodáiban, amelyek 256 eurós átlagárral a második helyet foglalják el. Őket követi New York (233 euró), majd Bahrain fővárosa Manama (217 euró). A legdrágább városok Top 10-es listáján egyetlen német város sem szerepel, még a 18. helyezett Frankfurtban is csak 196 euró az átlagár.

Moszkva egyik legelőkelőbb szállodája, a Hotel Baltschug Kempinski:5 csillagos szálloda az orosz fővárosban, 232 szobával, és a Kreml-re néz. Naná, hogy bagóért nem szállunk meg itt...

Összességében nézve a világ legtöbb városában alacsony szinten vannak a szobaárak: a legerősebb, 23 százalékos csökkenés New Yorkban következett be, majd Dubai és Dublin következik 21-21 százalékos eséssel. Zürichben és Hongkongban egyaránt 18 százalékkal kellett kevesebbet fizetni az üzleti utazóknak egy éjszakáért.

Moszkván kívül kelet-európai nagyváros még az első 20-ban sem található a listán. Mindamellett az elemzés kitér a térségre is, megállapítván: Kelet-Európában átlagosan 18,5 százalékkal csökkent a szállodai szobák ára tavaly az előző évhez képest, míg a korábbi esztendőkben emelkedő volt az irányzat. A csökkenés nemcsak a lanyha kereslettel magyarázható, hanem azzal is, hogy a térségben sok új szálloda létesült, így a kínálat jócskán meghaladja a keresletet.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó