Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Mesterházy szerint illúzókat gyárt a Fidesz

Szerző: Gábor János, – 2010-03-24 11:35:24

Mesterházy Attila szerint a Fidesz ma egy illúzió rabságában tartja az országot, mely szerint csak Orbán Viktorra kell szavazni és minden egy csapásra jobb lesz. A Fidesz azt sugallja, hogy van egy alternatív program, ami Kánaánba viszi az országot - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten, egy lakossági fórumon. A politikus szerint még nem volt a jelenlegihez hasonló választási kampány, amikor a "fideszes politikus neve: Hallgass", hiszen még szakmapolitikai vitákra sem hajlandók eljönni az ellenzéki párt jelöltjei. "Miniszterelnöki vitát sem akarnak, mert a király senkivel sem akar vitatkozni" - utalt Orbánra a szónok.Mesterházy feltételezése szerint a Fidesz minden áron kockázatot akar minimalizálni azzal, hogy nem áll ki vitázni programjáról, az ország jövőjéről. A szocialista miniszterelnök-jelölt szavai szerint "az eredményekről be kell számolni". Utalt arra, ha Kecskeméten körülnéz valaki, akkor nem igaz az az állítás, hogy romokban hever az ország. Szociális és oktatási intézmények épültek, városok főterei újultak meg, ezek az eredmények beépültek az emberek mindennapi életébe, ezért ami "lépésről lépésre épül, az természetes" - sorolta az elmúlt nyolc év eredményeit. "A Fideszesek az építési törmeléket nézik romoknak" - mondta a szónok nagy derültséget kiváltva a hallgatóságból.

A válságkezelés kérdéséről kifejtette: a frakcióban egyhangúlag döntöttek az azonnali válságkezelés mellett. Ha nem így döntöttek volna, a késedelem árát a magyar választók fizették volna meg. Tudtuk, hogy ezek nehéz intézkedések lesznek, amit rövid távon nem értenek meg az emberek, de ezek a nemzet érdekét szolgáló intézkedések voltak - hangsúlyozta a politikus.

Mesterházy Attila közölte, hogy büszke a szocialista frakció döntésére, mert nem a párt, hanem a magyar emberek érdekét vették figyelembe. Hozzátette: "nemzetmentő munka volt". "Éljen Magyarország! Hajrá MSZP!" - ezekkel a szavakkal köszönt el a közönségtől a politikus.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Széchenyiváros lakótelepének egyik általános iskolájában tartotta a lakossági fórumot. A tornacsarnok paravánokkal leszűkített részében közel négyszáz, többségében nyugdíjas korú szimpatizáns hallgatta a szocialista miniszterelnök-jelöltet. A fórum kezdete előtt Szepesi György egykori rádióriporterrel készített filmbejátszást játszották le, melyen az egykori neves újságíró vallott szocialista kötődéséről és bemutatta tagkönyvét, mely szerint 1990 januárjában lépett be a pártba. Ezt követően, a miniszterelnök-jelölt érkezéséig az MSZP kampánydalát játszották be, melyet tapssal kísért a közönség.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó