Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

MENTIK A CHILEI BÁNYÁSZOKAT!

Szerző: Gábor János, – 2010-10-13 07:57:25

Sikerrel menekítették ki a több mint 600 méteres mélységben rekedt első chilei bányászt, aki szerda hajnalban érkezett a felszínre - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. A "történelmi" mentési akció helyi idő szerint nem sokkal kedd éjfél előtt vette kezdetét. A 31 éves műszakvezető, Florencio Ávalos (a lenti csoportképen: 2. sor, balról az 1.) a mintegy 400 kilós és 4 méter hosszú, cső alakú mentőkapszulában minden különösebb viszontagság nélkül tette meg a felszínre vezető utat. A hatóságok őt szemelték ki arra, hogy elsőként hagyja el a menedékhelyet, ahol társaival együtt 69 napot töltött. Ávalos feladatul kapta azt, hogy az előzetes becslések szerint mintegy 1 órán keresztül tartó út során tájékoztassa a hatóságokat az emelkedés tapasztalatairól, ami kulcsfontosságú a többiek kiszabadítása szempontjából.



A hatóságok azt remélik, hogy ezt követően felgyorsulhat a mentés, ami másfél-két napot vehet igénybe. Ávalos felszínre hozatala után a kapszula azonnal vissza is indult a második bányászért.

(MTI)

A CNN hírtévé a különleges esemény alkalmából számlálót indított el a weboldalán, amely folyamatosan mutatja a mentés megkezdése óta eltelt időt, a lent tartózkodó, és a már felszínre hozott bányászok számát - kövesd nyomon a főoldalukon: cnn.com - a szerk.

A mentés élő közvetítését megnézheted itt:

         

(CBS news)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó