Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Megmentené a kalocsai gyermekosztályt?

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-02-09 10:36:52

Egyre több helyen szignózhatja az aláírásgyűjtő ívet

Hetek óta beszédtéma Kalocsán, hogy a kormány nagy egészségügy-átszervezésének áldozatul eshet a kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekosztálya (is). Ezt az értesülést ugyan semmilyen hivatalos helyről nem erősítették meg, az kétségtelen, hogy valami erősen történik a háttérben, különben miért indult volna aláírásgyűjtés az osztály megmentéséért? Némi utánajárással annyit sikerült kideríteni, hogy szakmai egyeztetések egész sora zajlik, és amíg nincs semmilyen konkrétum, amivel elő tudnának állni, nem tájékoztatják a nyilvánosságot. Nekünk és Önnek is csak az a lehetőség maradt, hogy megelőzhessük a bajt, tehát ha tényleg van miért félteni a gyermekosztályt, legalább álljon az intézkedés ellenében minél több aláírás, ami a megmaradást pártolja. Ezért a társadalmi nyomásért harcolnak többen, akik nyilvános helyekre teszik ki az aláírásgyűjtő íveket. Az egyik helyszínre sikerült is eljutnunk - Kalocsán, a Pataji úti Reál ABC már több száz szignót juttatott vissza a szervezőknek:

A helyszíni szemle után rámentünk, hogy kiderítsük, vajon hol lehet még ilyen ívekkel találkozni a városban. A hallgatóktól úgy értesültünk, hogy további üzletekben és óvodákban is zajlik az akció. A Búzapiac téri és a Hajós Alfréd utcai Coop konkrét és a tanintézmények becsült számával már egész tisztességes létszámról van szó. A nyomozás után így összegeztünk:

Aláírásgyűjtő ívért keresse a kalocsai gyermekorvosokat, további információért meg katt az Összefogás a kalocsai gyermekosztályért Facebook-csoportra!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó