Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Megint elvitték a három pontot

Szerző: Rumi László, – 2011-11-14 20:41:50

Kalocsai SE – Vasi Sportakadémia 0:3 ( -18; -18; -26) 

Kalocsa: Szele Anikó, Dabis Ágnes, Sztupovszki Anett, Vörös Viktória, Fehérvári Anna és Szigeti Anna.

Játékos-edző: Sztupovszki Anett

Az NB II-es bajnokság nyugati csoportjának 7. fordulójában a szombathelyi Vasi Sportakadémia csapatát láttuk vendégül. Ha csak a tabellát néztük volna, akkor már tudhattuk, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen ellenfelünk a csoportot toronymagasan vezető Vasas juniorjaitól kapott csak ki, de azon a meccsen kívül szettet se veszített. De ettől még nem vált lehetetlen küldetéssé a mérkőzés, ám tovább nehezítette csapatunk dolgát, hogy ugyanezen a szombati napon a serdülő bajnokságban is fordulót rendeztek, ami egyben azt is jelentette, hogy a kezdőcsapatunk egyik irányítója, egy liberó ill. 2-3 bármikor bevethető játékos mellett Kováts Ágnes se tudott a csapattal lenni. Mivel a szövetség a versenynaptár kialakításakor nem számolt a serdülő csapatot is indító NB II-es csapatokkal, így könnyedén összejöhetett egy ilyen szituáció. Ennek is köszönhető, hogy a mérkőzésen csapatunk újoncot avatott a nagyon fiatal Fehérvári Anna személyében. A játékon az is nagyon meglátszódott, hogy nem tudnak a lányok együtt készülni, hiszen van, aki vidéken tanul, és van, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud rendszeresen járni edzésre.

Kalocsai nyitásrontással indult a mérkőzés, amire egyből sikerült is válaszolni. Ám ezután megindult a vasi gépezet és hatékonyan támadva fokozatosan növelte az előnyét, míg nálunk, ha sikerült is pontot szereznünk, akkor, az erőtlen nyitásainkból a vendégek könnyedén visszavették az első támadás, azaz a nyitás jogát. A nyitásfogadás se úgy működött, ahogy kellett volna, így jól „olvashatóvᔠváltak támadásaink, amire a magasabb felépítésű vasiak jobban fel tudtak készülni és többször eredményesen blokkoltak is. Egyedül Sztupovszki Anett ütéseivel sikerült a lépést tartani és három pontra megközelíteni az ellenfelet, ám az egyszeri fellángolás se tudta megakadályozni a magabiztos szombathelyi szettgyőzelmet (18:25; 0:1).

A második felvonásban az elején 1:5-ről még sikerült egalizálni Sztupovszki nyitásaival, ám ezután három eredményes vasi támadásra rendre csak eggyel sikerült válaszolni. Ellenfelünk pontosabban mezőnyözött, amiből értelemszerűen hatékonyabban is tudott támadni, márpedig ütőik nemcsak magasan, hanem kellő dinamikával is támadtak, amire már nem tudtunk elég gyorsan reagálni. A vendégek játszmagyőzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben (18:25; 0:2).

A harmadik etapot ezúttal a Kalocsa kezdte jobban, 7:1-es vezetésünknél nem is maradt el a vendégek időkérése. Eredményesen támadtunk, Sztupovszki mellett, Vörös és Szigeti is több eredményes ütést tudott küldeni az ellenfél térfelére. Először 16:13-as vezetésünknél kért időt csapatkapitányunk, majd 20:19-nél, ám a hátrányt fokozatosan ledolgozó, újra lendületbe jövő ellenfelünk, egyre biztosabban közelítette csapatunkat. Sajnos a drámai végjátékban a játékvezetők kétszer is döntő helyzetben hatalmasat hibáztak a Kalocsa kárára. Ennek ellenére kétszer is játszmalabdánk volt, valamint kétszer hárítottunk is, de az idegek harcát a vendégek bírták jobban, és ezzel megnyerték a mérkőzést (26:28; 0:3).

Összességében elmondható, hogy dinamikus és magas ellenfelünk lelkes játékával megérdemelten győzött. Egy szettgyőzelmet mindenféleképpen megérdemelt volna csapatunk. Az biztos, hogy két alap elemben kellene fejlődnünk, amire a továbbiakban lehetne építkezni. Jó volt látni, hogy a 13 éves Fehérvári Anna korához képest jól teljesített.

Juniorok:    Kalocsai SE – Vasi Sportakadémia   2 : 3 (-12, 17, 21, -21, -13)

 

Ezen a hétvégén szünet van a bajnokságban, majd november 26-án az a Szombathelyi Haladás jön Kalocsára, amelyik ellen csak egy nagyon minimális különbséggel kaptunk ki.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Magabiztos kézisiker


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó