Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Megfeszíttetik magukat a hívők húsvétkor!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-07 09:01:50

A hagyományoknak megfelelően a keresztre feszítés vállalásával és saját testük korbácsolásával emlékeztek a Fülöp-szigeteken katolikus hívek nagypénteken Jézus Krisztus megfeszítésére.


Idén több mint tucatnyi ember vállalta, hogy néhány percre fakeresztekre szögeljék a testüket, míg mások vezeklésként korbáccsal ütötték magukat. A fájdalmas rituálékat minden évben a Manilától északra eső Pampanga tartomány több településén tartják meg több ezer turista jelenlétében.

Az északon fekvő Pampanga és Bulacan tartományokban már kora reggel több ezren keltek útra, hogy szemtanúi legyenek a húsz férfi és legalább egy nő megpróbáltatásainak.


A keresztre feszítések során az önként vállalkozó hívőket fakeresztekre szögezik fel, a részvevők engesztelésként tekintenek tettükre.

"A Fülöp-szigeteken egyre többen szenvedik meg a gazdasági válságot, nő a bűnözés, és sokan elvesztik az istennel szembeni alázatosságot. Remélem, hogy áldozatom megsegíti az emberiséget" - mondta Rolando Bautista, egyike azoknak, akik vállalkoztak a fájdalmas procedúrára. Az ötgyerekes, 39 éves férfi már több alkalommal megfeszítette magát.


A keresztre feszítések az elmúlt években valóságos turisztikai látványossággá nőtték ki magukat, tavaly már külföldiek is vállalták a megpróbáltatásokat. Helyi beszámolók szerint idén mintegy 30 ezer külföldi vándorolt a szigetországba, hogy bepillantson helyi húsvéti szokásokba.

Blikk

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó