Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Médiatörvény: kiakadt a Népszabadság!

Szerző: Gábor János, – 2010-12-21 12:45:36

Népszabadság: "Nem vagyunk az alattvalóid" - A Kossuth elnémult

A Népszabadság tiltakozó nyilatkozatot fogalmazott meg a tegnap elfogadott médiatörvénnyel szemben, a Kossuth Rádió egyik műsorvezetője pedig egy perces hallgatással fejezte ki nemtetszését.

A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát – áll az alkotmányban. Mostantól törvény írja felül e paragrafust. A köztársaság továbbra is elismeri, de már nem védi a sajtószabadságot. A kormánypártok megszavazták a törvényt, amely politikusok megbízottjait hatalmazza fel arra, hogy a média bármely szereplőjének sorsa felől döntsön.

Olyan büntetésekre ad lehetőséget tetszés szerint konstruálható vétkekért, amelyek súlya alatt az érintettek csak összerogyhatnak, mégha végül az azonnali végrehajtásról vissza is rettent a kormánytöbbség. Ez így is olyan, mintha a halálbüntetést állítanák vissza a büntetőjogban, párhuzamosan a bíróságok politikai irányítás alá helyezésével – írja a Népszabadság, "Az új médiahatóságnak üzenjük: Nem vagyunk az alattvalóid!" című cikkében.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Mong Attila műsorvezető egy perces hallgatással tiltakozott a jogszabály elfogadása ellen.

Szerző: Népszabadság - Világgazdaság Online
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó