Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Másfél év alatt saját vállalkozás, Angliában? IGEN!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2014-05-12 11:16:53

Ma került nyilvánosságra egy nemzetközi felmérés, amiből egyértelmű(bb)en kiderült mennyi hazánkfia hagyta el az országot és él jelenleg külföldön. Nos, hivatalosan mintegy 600 ezer magyar dolgozik Európa területén és határon túl. Kicsit sokalltuk ahhoz képest, hogy olykor „kalandvágyónak” minősítették őket. A KORONAcaféban úgy gondoltuk, a pártpolitikai vitán felül állnak a személyes sorsok - nem akartuk tehát ide, vagy oda billenteni a mérleg nyelvét, csupán azt tartottuk érdekesnek, hogy kinek milyen személyes története van a külföldi munkavállalásról. A legfontosabbnak azt ítéltük, hogy kiderítsük: a hallgatóink világot látni mentek külföldre, vagy kényszerpálya volt az elpakolás...

Mesinek a fia költözött Angliába, ahol annak ellenére pincérkedik, hogy államigazgatási területen hasznosítható diplomája és több nyelvvizsgája is van:

Tóni fiát ugyancsak túlképzettnek gondolták a munkáltatók - nem találta a helyét, lelépett. Most az apja is ezen gondolkodik, mivel matrózként agyonkeresné magát Hollandiában:

Sándor Angliából hívott minket. Kiderült, hogy egykor Baján rádiózott, de előtte még felvértezte magát a villanyszerelő szakmával is - szerencséréjére! A Sugó parti rádiók megszűnése után tavaly januárban Birmingham mellé pakolt, ahol egy barátjával azóta saját vállalkozást alapított. Hitelt is könnyebben kaptak, mint itthon valaha:

Viktória Hollandiában dolgozott egy ideig, klasszikus, kétkezi munkásként, hét hónapig. A melegházban kertészkedés számára szabott ideig tartott, így is szerette volna, ugyanis nagyon hiányoztak neki az itthoniak:

KÖSZÖNJÜK A TÖRTÉNETEITEKET! MINDANNYIÓTOKNAK SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

A vietnami tűzokádó... híd


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó