Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Már nem nyomoznak Schumacher síbalesete ügyében

Szerző: Korsós Éva, hvg.hu – 2014-02-17 15:23:12

A francia ügyészek kizárták a büntetőjogi felelősséget Michael Schumacher síbalesete ügyében és megszüntették a nyomozást – közölte az AP hírügynökség. Az egykori Forma–1-es pilóta a franciaországi Méribelben sérült meg december 29-én, súlyos fejsérülésekkel vitték a grenoble-i kórházba, azóta is ott ápolják.

A baleset után életveszélyes állapotba került Schumacher, kétszer operálták meg, a második beavatkozáskor vérömlenyt távolítottak el az agyából.

Néhány hete kezdték meg az ébresztését a mesterséges altatásból.

Schumacher sisakkamerája működött a balesetkor. A képekből az derül ki, hogy Schumacher 2700 méter magasságban két pálya kereszteződésénél elhagyta a kijelölt pályát és 3-6 méterre volt a pálya szélétől, amikor a síléce fennakadt egy sziklán, elvesztette az egyensúlyát és fejjel egy lejjebb fekvő sziklába csapódott, nagyjából kilenc méterre a pályától.

Az ügyészek azt vizsgálták, hogy szerencsétlen baleset történt, vagy esetleg más is felelős a hétszeres Forma–1-es világbajnok tragédiájáért. Idegenkezűségre azonban semmi sem utalt - közölték hétfőn.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó