Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Magyarverés a Vajdaságban: 1 súlyos, 5 könnyebb sérült

Szerző: Gábor János, – 2012-05-31 11:41:14

A bűncselekmény május 26-án éjjel történt a helyi művelődési ház közelében található parkban. Az elkövetőket, köztük egy felnőtt férfit és négy kiskorút, letartóztatták. A tettesek nemzeti hovatartozását még nem hozták nyilvánosságra, de minden jel arra utal, hogy szerb fiatalokról van szó. A megtámadott hat magyar fiatal közül egy súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett.

A szerb fiatalok mielőtt rájuk rontottak a békésen üldögélő magyarokra, kórusban kiáltották, hogy támadás, és máris kezdődött az ütlegelés. A  nagybecskereki Civil Társadalom-fejlesztési Központ szerint az eset több mozzanata arra utal, hogy egy előre kitervelt, szervezett és célzatos támadásról van szó.

A történtekkel kapcsolatban az egyik áldozat elmondta, arra lett figyelmes, hogy a támadók egyik csoportja a park egy sötétebb részén gyülekezett, a másik pedig egy újságos bódénál, ahonnan az egyik pillanatban elhangzott a támadás csatakiáltás, és 15-16 arcát eltakaró, ütlegekkel felszerelt fiatal rontott rájuk. A súlyos sérüléseket szenvedett magyar fiatalembert mindmáig kórházban ápolják és szinte biztosra vehető, hogy műtéti beavatkozás vár rá.

havariaPress
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó