Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

"Magyar termelők diszkontja" lehet az Agrár Expoból

Szerző: Mike Szilvia, – 2015-03-27 10:51:16

Szombaton és vasárnap immár 6. alkalommal ad otthont a kiskőrösi sportcsarnok az Agrár Expo - Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárnak. A megnyitó szombaton délelőtt 10 órakor lesz, amelyen részt vesz Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, aki a rendezvény védnőke is és sokan mások mellett a "gasztrokibic", Sági Szilárd, aki a termelőkkel beszélget majd. Mindkettejüket felhívtuk.

Font Sándor egy "Magyar termékek diszkont hálózatának" ötletérő is mesélt a KORONAcaféban, amely lehetővé tenné, hogy Önnek ne kelljen az adott térségbe elmennie, olykor több kilométert is utazni azért, hogy az IGAZI hazait, az IGAZI minőséget kapja, VALÓBAN helyi termelőktől. Az ötlet nekünk is tetszett! De mielőtt a tervekről beszéltünk volna, az országgyűlési képviselőt a kiskőrösi rendezvényről kérdeztük:

 

A kalocsai és környékbeli termelők közül többen is bemutatkoznak a kiskőrösi expo-n. Ők lesznek ott:

Rácz József (hús és füstölt áru) - KALOCSA

Vén Família Kft. (hús és füstölt áru) – KALOCSA

EcoFood Kft. Tönkölybúza, száraztészta, búzafehérje, instant müzli, extrudált termékek (2 standdal is képviselteti magát)- KALOCSA

Karamell Kft. – pékáru – KALOCSA

Harangozó Gábor – kistermelő – savanyúság, befőtt, lekvár – BÁTYA

Chili Trade Kft. – paprika – BÁTYA

Bio-Drog-Berta Kft. - Bio nektárok, szárítmányok, krémek, lekvárok – FAJSZ

Bercsényi János – méz – HAJÓS

BWA Kft. – paprikakrémek – HAJÓS

Dallos Mézeskalács – kézműves mézeskalács

Panita Bt – kalocsai népművészeti termékek + interakció (hímzés, pingálás)

A kiállító kalocsai termelők közül a KORONAcafé-ban Vén Norbert, a Vén Familia Kft. vezetője mesélt arról, hogy milyen termékeket lehet adott esetben megkóstolni az expo-n. Norbertet arról is kérdeztük, hogy a Húsvét közeledtével milyen húsokat és füstölt árut vásárolunk leginkább, illetve kérdésünkre kitért arra is, hogy hogyan vágnak át minket "sonka-fronton" az egyes üzletekben. Míg náluk az adalékmentes húskészítmények minősége megkérdőjelezhetetlen, addig néhány helyen bizony igen póruljárhatunk, hiszen Ön is tudja "olcsó húsnak híg a leve":

 

Az Agrár Expo kapcsán megkerestük Magyarország "Gasztrokibicét", aki elmesélte, hogy került az autószerelő műhelyből a narancsföldre, onnan a mosogató mellé, majd az étterem élére. A Hal a tortán című tévés főzőműsorban ismertté vált Sági Szilárd arról is beszámolt, hogy azért kedveli a kiskőrösi rendezvényhez hasonló programokat, mert - ahogy ő mondta - "igazi gyöngyszemekre" lehet bukkanni. Sőt, a Gasztrokibic kiemelte azon konyhai hozzávalókat, amelyek kapcsán nem ismert tréfát, hiszen náluk csak a minőségi kerülhet a tányérra. Egy, ráadásul pont a kalocsai régióhoz köthető:

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó